Begeleidersopleiding Passie & Talent.

Passie & Talent is een uniek programma voor leerlingen en studenten om te ‘leren leren’ en voor hun begeleiders om hen bij dit proces te faciliteren. Het programma is geschikt voor alle onderwijs-sectoren en bestaat uit thema’s als: leren, samenwerken, communicatie , projectaanpak en probleemaanpak.

Doelgroep.
Begeleiders voor dit programma kunnen zijn: leerkrachten en docenten die de basistraining ‘Inzicht in verschillen’ van Human Dynamics hebben gevolgd en die deze inzichten hebben verwerkt in hun dagelijkse praktijk. Deze verwerking kan bestaan uit toepassingen die gemaakt zijn tijdens studiedagen of uit combinaties die gemaakt zijn met andere onderwijsconcepten. 

De Opleiding.
De opleiding bestaat uit vier delen;

  • Dag 1; opfrissen, verbreden en verdiepen van de kennis over verschillen bij kinderen
  • Dag 2; inscholing op het programma Passie & Talent
  • Dag 3; integratie van de delen 1 en 2 en aandacht voor het proces op individueel- en groepsniveau
  • On the job begeleiding van de uitvoering (ca. 1 dag)

passie_talent-logo.inddNa de eerste drie dagen kan de begeleider starten met het programma. De begeleiding on the job krijgt vorm door bij de uitvoering van het programma de betreffende begeleider via een videocamera op te nemen. De opnames worden dan met de begeleider en een P&T deskundige van REE! nabesproken. Op die manier wordt het proces in de groep niet verstoord en kan in alle rust terug gekeken worden op het proces.

 Download hier de leaflet voor deze opleiding. Schrijf hier in.

Ga hier naar de Passie & Talent site.