iStock_000000437531Small
iStock_000003347119Small

Studenten

Passie & Talent wordt op een aantal Hogescholen gebruikt om de kans op uiteindelijk studiesucces te verhogen. Doordat studenten zich meer bewust worden van hun eigen leerbehoeften zijn ze beter in staat om richting te geven aan een goed verloop van hun studie.

Reacties van studenten nadat zij het programma hebben gevolgd:

“De lessen Passie en Talent hebben voor mij gefungeerd als een spiegel. Daar schrok ik wel van! Ik kon namelijk zien hoe sterk mijn focus elke keer op de opdracht ligt, terwijl de samenwerking bij zo’n opdracht net zo bepalend kan zijn voor de kwaliteit ervan!”

“Tijdens deze cursus heb ik geleerd om duidelijke kaders te vragen als iets onduidelijk is. Deze kaders helpen mij om niet te lang met bijzaken bezig te zijn, maar sneller de link te kunnen leggen met de opdracht. Dat heb ik nodig om doelgericht te kunnen werken en selectief mijn bronnen te bepalen”.

“Ik vind dit een cursus die bij eerste- of tweedejaars studenten standaard in hun curriculum moet worden opgenomen”.

 

Leerlingen 10 tot 15 jaar

Veel basisscholen maken inmiddels gebruik van Passie& Talent en er zijn veel begeleiders opgeleid die dit kunnen uitvoeren. Vaak wordt het programma in de groepen 7 en 8 gegeven. Ouders reageren regelmatig met de opmerking dat ze Passie& Talent echt een cadeau vinden voor hun kind. Het levert ook mooie gesprekken op in de groep en ook thuis. Een meisje uit groep 8 vertelde eens dat zij zich al vanaf de kleutergroep zorgen had gemaakt over een medeleerling omdat hij 'zo anders was' dan de andere kinderen. Met behulp van dit programma ontdekte zij waarom deze jongen zo anders was en dat het voor hem prima is om zo te zijn.

Mieke, 14 jaar: “Het was zo leuk om te lezen dat iemand precies hetzelfde doet, voelt en denkt als ik! Ik dacht altijd dat ik een beetje anders was als mijn vriendinnen, nu begrijp ik pas echt goed waarom dat is. Wij hebben er nog lang over gepraat…”

Roy, 13 jaar: “Ik dacht altijd dat ik een beetje dommer was dan mijn klasgenoten, want bij mij gaat alles gewoon wat langzamer. Ik heb nu begrepen dat dit bij mij past, ergens meer tijd voor nodig hebben. Nog leuker is dat ik heb ontdekt dat dit zelfs een positieve kant heeft, want ik ben wel erg compleet in wat ik maak of doe”.

Sanne, "Ik denk eerst na over wat ik ga zeggen, als ik iets moet zeggen over iets persoonlijks zit ik meestal in een tweestrijd van zeg ik het wel of zeg ik het niet. Passie & Talent heeft mij geholpen om meer mezelf te zijn en te begrijpen waarom dit zo bij mij werkt".

Het Programma

Passie & Talent is bedoeld om jou meer inzicht te geven in wie jij bent en waarom ‘jij doet zoals je doet’. Veel leerlingen herkennen zich al snel tijdens het werken met Passie & Talent in de verschillende voorbeelden van andere leerlingen uit het programma.

Inzicht krijgen in wie jij bent, betekent ook dat je meer gaat begrijpen waar jouw kwaliteiten liggen. En welke keuzes je kunt maken in jouw ‘leren en opleiding’ om je kwaliteiten met passie te kunnen brengen!